Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Oznacz wszystkie fora jako przeczytane Zobacz posty nieprzeczytane Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj

Krokmania - Gry Muzyczne Strona Główna » PORTAL » Automaty » Automat - gdzie kupić i jaki?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Tuminure  
Heavy Stomper

Województwo: Śląskie
Wysłany: 2010-07-23, 15:46   

Cytat:
Na ten automat nie lecialo to co sie podoba tylko to o co prosili ludzie.Stad wlasnie nawet stepmixy tam byly.
I o to właśnie chodzi. Była samowolka.
Cytat:
Czwarta sprawa to to ze ty jestes dinozaurem i zyjesz tym co bylo.
Ja jestem młodszy od Ciebie i chyba skacze krócej niż Ty. A i tak uważam, że ten automat jest do bani.

IronFoot  
Beginner +

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 2010-07-23, 15:55   

Bo to na Stepce lata a nie na ITG i to jest podstawowy problem :D Gdybym miał ITG Arcade to by się go na ITG postawiło :P P Ale ogólnie pomysł na miejscówkę jest całkien niezły ;) Jestem za :)

jakbu  
Beginner +

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 2010-07-24, 02:22   

Jak to ma być jakiś bar z automatem, to raczej nie stawiałbym tam ITG ;)

Dajmos  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-07-25, 18:43   

IronFoot napisał/a:
No dobrze Dajmos.Ja ci powiem tak. Na ten automat nie lecialo to co sie podoba tylko to o co prosili ludzie.Stad wlasnie nawet stepmixy tam byly.Druga sprawa to taka ze automaty w ogole sie nie psuły.Jak wytłumaczysz kwestie ze przez caly czas nie bylo ani jednej poważnej awarii automatu czy to ze psuła sie wrzutka tylko? Po trzecie padały tylko uszczelki pod panelami i one byly wymieniane na bierzaco i stad maty działały dobrze.Czwarta sprawa to to ze ty jestes dinozaurem i zyjesz tym co bylo. Naucz sie w koncu ze ludzie chcą czegos nowego a nie w kolko skakać to samo.Bo gdyby tak nie bylo to simmakerów w ogole by nie bylo wiec nie mow mi ze tam tylko 16 byly bo troche przesądzasz.A pozatym gdyby cos sie psuło z mojej winy nie miałbym dostępu do automatu a mialem go caly czas wiec o czyms to świadczy.Poza tym Moglem go sobie nawet na caly dzien wynająć i na Itg grać.Co do NXa to pojechał nad morze tak jak myślałes wiec na razie nie ma nic. I prosze o wybaczenie błędów ale pisze za pomocą słownika t9 w telefonie.

Uderz w stół ,a nożyce sie odezwa :)

Cześć Spieed :)

Tuminure  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-07-25, 20:30   

Cytat:
Bo to na Stepce lata a nie na ITG i to jest podstawowy problem :D Gdybym miał ITG Arcade to by się go na ITG postawiło
Akurat to, że tam jest stepka to duży plus... szkoda tylko, że ustawienia do dupy.
Cytat:
Jak to ma być jakiś bar z automatem, to raczej nie stawiałbym tam ITG ;)
Albo mi się wydaje, albo muzyka z ITG jest najbardziej przyjazna europejczykom/polakom (w porównaniu do PIU i DDR).

Lisek  
Beginner

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 2010-07-26, 12:21   

Tuminure napisał/a:
Albo mi się wydaje, albo muzyka z ITG jest najbardziej przyjazna europejczykom/polakom (w porównaniu do PIU i DDR).

A to tylko ITG, PiU i DDR mamy? W serii Dance Party X-treme jest najbardziej znana muzyka dla polaków mimo wszystko. Same hity z toplist / radia. Mimo wszystko, znacznie lepiej w gości by uderzyły takie znane kawałki niż jakaś losowa elektronika Kyle Warda.

Oprócz tego, DPX może wyjść o wiele taniej. Nie wiem jak tam u nich wygląda kwestia licencji publicznego odtwarzania ich gry, ale myślę, że jak odpowiednio się wyłoży pieniądze (na pewno w mniejszej ilości niż za oprogramowanie do profesjonalnego automatu) to powinni współpracować.

Więcej o serii gier i o utworach na ich stronie internetowej.

Tuminure  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-07-26, 17:58   

Cytat:
Nie wiem jak tam u nich wygląda kwestia licencji publicznego odtwarzania ich gry
+pozwolenie na czerpanie z tego zysków, +zrobienie wersji stepki obsługującej wrzutnie.

john_reactor  
Heavy Stomper +

Województwo: Podlaskie
Wysłany: 2010-07-26, 18:52   

Cytat:
+zrobienie wersji stepki obsługującej wrzutnie.

To nie jest problem. wystarczy zhakowana klawiatura i jeden kabel podpięty pod klawisz F3, lub programowy warper przechwytujący eventy z joystika i konwertujący je na sygnały klawiatury :)
Ostatnio zmieniony przez john_reactor 2010-07-26, 18:54, w całości zmieniany 1 raz  

Lisek  
Beginner

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 2010-07-26, 18:53   

Tuminure napisał/a:
+pozwolenie na czerpanie z tego zysków, +zrobienie wersji stepki obsługującej wrzutnie.

Apropo tego pierwszego, skrót myślowy z mojej strony, oczywiście chodzi mi o płatne odgrywanie tych utworów. Jest to do ugadania i myślę, że raczej nie będzie kosztowało tyle co automat do PiU (ok. 15 000zł), DDR (ok. 8 000zł + koszta doprowadzenia automatu do porządku) czy ITG dedicaba (w Polsce nie dostępne, sprowadzenie z zagranicy to koszt milionów monet).

Apropo tego drugiego, każda StepMania obsługuje wrzutnik? Sprawdziłem na wszelki wypadek czy nie usunęli supportu, w demku Dance Pary KIDS da się bez problemu odpalić tryb automatowy.

john_reactor  
Heavy Stomper +

Województwo: Podlaskie
Wysłany: 2010-07-26, 18:56   

I witam ponownie Liska na Kroku.
Dobra rada. Bądź grzeczny i nie rób kłopotów.;)
to był offtop of coz. nie mam nic do postów w tym wątku. ;)

Krokmania - Gry Muzyczne Strona Główna » PORTAL » Automaty » Automat - gdzie kupić i jaki?

Strona wygenerowana w 0.16 sekundy. Zapytań do SQL: 5