| |
Krokmania - Gry Muzyczne Portal Gier Muzycznych - Gry Muzyczne, Guitar Hero, Stepmania, DDR, ITG |
 |
Krokmania - piosenki na stepmanie
sakamae-san - 2008-07-08, 21:22 Temat postu: piosenki na stepmanie Witam ! Mam pewien problem.Już od jakiegoś czasu próbuje dodać piosenki na stepmanie.Robię wszystko według instrukcji,ale nie działa.Miałabym prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak dodaję się piosenki na stepmanie? Z góry dziękuję
Nobunaga - 2008-07-08, 21:47
W tym artykule wszystko jest dokładnie wyjaśnione
belovedmonster - 2008-07-09, 15:00 Temat postu: ??? Ej słuchajcie czy coś jest tutaj nie tak ze stroną ?? nie mogę ściągnąć,żadnych plików z piosenkami do step manii . Non stop wyskakuje bląd, że czeogś tam nie ma na serwerze...
MarTySia - 2008-07-09, 15:02
Ja też mam taki problem, dawno nie wchodziłam na krokmanie.
Wejdzcie na temat : Skąd ściągnąć ?!
Pozdroo.
marhefffka - 2008-11-01, 18:39
Może i jestem blondynka, ale robię wszystko jak w tej instrukcji z artykułu. I mi nie działa te piosenki muszą mieć specjalne rozszerzenia jakieś? trzeba je ściągnąć z jakiejś strony? czy mogą to być utwory z mojego komputera? skopiowałam z płyty folder stepmania, bo nie ma tam żadnego pliku instalacyjnego. I do tego folderu stosowałam instrukcje. i nic. utwory w folderze są, ale nie w grze. to tyle mojego wywodu. wniosek -> help me
Spieed3000 - 2008-11-02, 08:58
A więc napiszę ci to w ten sposób :
Po pierwsze : NIE kopiuj stepmanii z jakiejś tam płytki tylko wejdz na www.stepmania.com i stamtąd ściągnij działająca wersję.
Po drugie : Sprawdź czy w katalogu z piosenką masz plik mp3 i do tego pliki z bannerem i tłem
oraz pliki sm lub dwi.
Po trzecie : Jeśli piosenki ci nie działają lub czegoś w nich brakuje zapraszam na www.bemanistyle.com (wymagana rejestracja ) lub na www.flashflashrevolution.com/sims i stamtąd ściągnij piosenki do stepmanii.
Po czwarte: zobacz czy w katalogu "SONGS" masz jakiś chociaż jeden katalog który posłużyłby
za miejsce na piosenki a jeśli nie masz żadnego to stwórz katalog w folderze "SONGS" o nazwie np. "Moje Piosenki" i dopiero do folderu moje piosenki wrzuć nagrania.
Po piąte : Jeśli zrobisz wszystko jak trzeba to włącz stepmanie i dla pewności wejdz do options a następnie zaznacz pozycję "Reload songs/courses" i potwierdź enterem.
Po szóste nic tylko cieszyć się grą i zmapować mapę w options a następnie "config key/joy mapping"
Mam nadzieję że to co tu napisałem ci pomoże.... Daj znać czy wszystko działa jakby co.
palnik - 2008-11-02, 11:51
Nie rozumiem, w jaki sposób posługując się tym artykułem można źle wrzucić piosenki do Stepmanii.
Spieed, Stepmania z płyty, ściągana, czy ITG, wszystko to jeden grzyb, jeżeli chodzi o wrzucanie piosenek.
Spieed3000 - 2008-11-03, 08:41
Palnik powiem ci tak..... zauważyłem sam na własnej skórze że niektóre Stepki kopiowane z płyty nie chcą potem działać sam tak miałem gdy kopiowałem mojej kuzynce stepkę na kompa.... tez nie chciała działać mimo ze była kopiowana z płytki właśnie a instalka pochodziła z stepmani.com
palnik - 2008-11-03, 15:31
Cóż, w innym wątku czytałem, że niektórzy nawet szyfrują swoje piosenki. Faktycznie czasami lepiej ściągnąć osobną instalkę, niż się ścierać z shitem na płycie, a piosenek jest tak mnogo, że nawet brak tych, które otrzymujemy nie będzie aż tak odczuwalny.
Spieed3000 - 2008-11-03, 17:06
właśnie dlategp dałem jej tak obszerną instrukcję co ma zrobić aby wszystko działało jej jak należy żeby przypadkiem nie było potem pytania że znów coś nie działa wziąłem nawet pod uwagę mate i brak katalogu w folderze "SONGS" ale o tym koniec chyba ją skakanie wciągnęło bo coś długo milczy xD
justyna_gajewska5 - 2008-11-04, 13:22
mam mały problem ciągle szukam stronek z piosenkami do stepmani bo ciągle buszuję w tym internecie i nie mogę nic znaleźć, ma ktoś może coś co mi pomoże
palnik - 2008-11-04, 16:05
A zobacz może kilka postów wyżej...
marhefffka - 2008-11-08, 11:09
Dziękuję bardzo za pomoc na wersji ściągniętej z neta nie ma problemu z dodaniem piosenek a milczałam, gdyż w domu jestem tylko w weekendy i wtedy zajmuje się problemami młodszej siostry jeszcze raz wielkie dzięki
Spieed3000 - 2008-11-14, 09:40
Polecam się na przyszłośc xD
tysia__1994 - 2009-11-08, 12:17
A ja mam pytanie, czy można dodać piosenki do stepmanii jeśli ta chodzi z płyty? I jak? Wersja tej stepmanii to: Stepmania 2009 coilmix pl . Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tuminure - 2009-11-08, 17:12
Skopiować na dysk.
Albo lepiej... ściągnąć i zainstalować stepke, bo to co masz to syf.
dagmaraa1 - 2009-11-13, 20:51
Witam
dziś zakupiłam dance mate piszą, że można zassać resztę kawałków z neta - nie mam pojęcia jak to zrobić czy dodać. Wszystko z płytki działa ale nie instaluje mi się nigdzie stepmania, działa tylko z płyty DVD. Wiem może dla jednych jest to bułka z masłem ale dla mnie jest to czarna magia bardzo proszę o pomoc jak dodać inne utwory do stepmani Będę bardzo wdzięczna jak mi to ktoś krok po proku napisze
pozdr.
Dagmara
DragonBowser - 2009-11-14, 10:17
Wywal w cholerę tę płytę!
Grając z płyty akceptujesz to ,że będziesz ograniczona do kawałków ,które masz. I wogóle ,będziesz grała na syfie.
Jeżeli chcesz zasysać kawałki to tu masz parę linków.
http://www.stepmania.com/wiki/Downloads - Stąd pobierasz StepManię 3.9 i instalujesz ją (oczywiście dla Windowsa)
http://www.krokmania.com/...odawanieutworow - Krok po kroku napisane jak dodawać piosenki do nowo zainstalowanej Stepki.
Z tego co mi wiadomo to do tej na płycie nie da się dodać żadnych piosenek. Również export piosenek z płyty na PC zakończy się niepowodzeniem ,gdyż piosenki są chamsko szyforwane.
http://zenius-i-vanisher....tegory=simfiles - Stąd możesz pobrać oficjalne paczki DDR. Najlepsze znajdują się w zakładkach "Arcade" i "PlayStation 2" .
dagmaraa1 - 2009-11-14, 15:15
Naprawdę bardzo Ci dziękuję, że mnie oświeciłeś i oczy otwarłeś
Właśnie jeśli chodzi o płytkę to nie wiele fajnych utworów mozna tam znaleść
Z racji osoby początkującej nie wiele się na tym znam
Mam nadzięję, że będę mogła liczyć na Twoją pomoc w razie gdyby....
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam:)
[ Dodano: 2009-11-14, 15:17 ]
Jeszcze jedno do czego służą oficjalne paczki DDR ?
Wiem może to głupie pytanie ale dla mnie czarna magia
bar_ney_ - 2009-11-14, 16:12
a ja polecam bemanistyle.com dużo hitów.. typu lady gaga britney spears, black eyed peas itp
DragonBowser - 2009-11-14, 20:16
| bar_ney_ napisał/a: | | a ja polecam bemanistyle.com dużo hitów.. typu lady gaga britney spears, black eyed peas itp |
Ale jednak wątpie w to czy chociaż jeden z tych hitów jest dobrze zrobiony
Dagmaara: Paczki DDR? To ja mówię o paczkach piosenek. Były wykorysztywane w DDR -grze wydawanej przez Konami na automaty i konsole. Głównie od tych piosenek wsyzstko się zaczęło ,i wszystkie mają poziomy dla nowicjuszy.
bar_ney_ - 2009-11-14, 20:53
oczywiście że tak, ja ściągam i jest nice ;]
Tuminure - 2009-11-14, 22:25
| bar_ney_ napisał/a: | | oczywiście że tak, ja ściągam i jest nice ;] | Ja ściągałem i nie było. Powiedzmy 1 na 10 simów jest wporządku.
dagmaraa1 - 2009-11-19, 16:35
Pomocy
Ok zainstalowałam tepmanie z poleconego mi linka i co???
Odpalając stepmanię pisze mi tak "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się , ponieważ nie znalezion avvodec.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problm." I co wy na to? Wiecie o co chodzi w czym rzecz?
[ Dodano: 2009-11-19, 17:44 ]
Ok nie ma sprawy...dałam radę w końcu z instalką, nawet odpaliłam piosenki Jestem z siebie dumna heheheh ))
Wszystkim jeszcze raz dziękuję za pomoc!
Gorące buziaki :****
Teraz to ja już poprosze tylko o linki z muzyczką (z wyjąkiem linków tch wyżej)
john_reactor - 2009-11-20, 01:38
FAQ. Pytanie nr.5
http://www.krokmania.com/...p?p=52067#52067
dagmaraa1 - 2009-11-23, 23:18
Ponownie bardzo dziękuję za pomoc Takie linki nam początkującym naprawdę bardzo pomagają, przynajmniej mnie!!! Chciałabym jeszcze zapytać czy możecie mi podpowiedzieć jak urozmaicić moją stepmanię, chodzi mi dokładnie o tańczące postacie Zrobiłam kilka razy jak tu pisali ale mi nie odpala. Robiłam również na wzór dodawania piosenek (mówią że stepmania lubi porządek;)) ale też lipa
Czekam na Waszą pomoć oby również skuteczna jak w poprzednich przypadkach
Pozdrawiam!!!
StepManiak - 2009-11-24, 15:04
A po co ci taki syf jak tańczące postacie? Nie dość, że mogą mulić kompa, to jeszcze odwracają uwagę od strzałek i w ogóle są brzydkie . Jeśli chcesz sobie urozmaicić stepkę, ściągnij sobie jakiś fajny theme i strzałeczki jakieś na błysk i będzie OK!
dagmaraa1 - 2009-11-25, 12:05
No wszystko fajnie tylko jakoś nie potrafię tego zainstalować jak mówiłam wcześniej bo mi nie wychodzi z przyczyn mi nie wiadomych. Nie umiem powiedzieć co źle robię dlatego prosilam, żeby mi to ktoś jasno napisał
Z dodawanie piosenek nie mam problemu ale to dzięki jasnej i rzeczowej instrukcji, którą dostałam;)))
|
|